Pepparkaksstaden Speicherstadt i Hamburg

Speicherstadt i Hamburg är ett enormt område av enorma lagerhus i rödbrunt tegel. Ser ut ungefär som en stad av pepparkakshus. Husen bombades sönder och samman under andra världskriget men återuppbyggdes snart igen. Nu står de där i sin nygotiska tegelskepnad och väntar på julgransplundringen.

Warehouse district hamburg 4warehouse district hamburg 2
I de här stora husen lagrade man förr handelsvaror som kaffe, te och kryddor. Tänk att de byggde så här fina byggnader bara för att fylla med oregano och timjan! Skulle liksom aldrig hända idag.

SpeicherstadtWarehouse district hamburg 9Warehouse district hamburg 8
Kändes lite som att gå runt i kulisserna till någon kostymfilm, jag väntade bara på att hästdroskorna skulle komma klapprande över kullerstenen. Området har faktiskt agerat scenografi i både detektivfilmer och thrillers. Nu senast i Anton Corbijns senaste A Most Wanted Man. Här är en bild från filminspelningen:

filminspelning hamburg
Warehouse district hamburg 6hamburg lovewarehouse district hamburg 13Warehouse district hamburg 11
Eftersom jag redan skrivit en guide till Hamburgs hipsterområde (som ni kan läsa här) så får ni bara detta smakprov av Hamburg denna gång. Eller nej, i morgon kommer även ett restaurangtips, men sedan bär det av vidare med tåget. Mot München!

Tack till Interrail för denna upplevelse. Åsikterna är som alltid här på Fantasiresor, enbart mina egna.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng