Prost München!

Den tyska punktligheten, den tyska ordningen och den tyska servicen – att rulla fram genom det tyska landskapet med tåg från Hamburg mot München var behagligt på många sätt. Vi åt flottiga bakverk, slumrade lite, åt fint i restaurangvagnen på vita linnedukar och drack Bionade, ekologisk tysk läsk.

IMG_7935
Även tågstationen i München hade sin egen charm, full av springande ben och tickande klockor. Precis som en tågstation ska vara.

munchen breadmunchen stationen insideMunchen stationen

Skåla i en biergarten

Biergarden munchen
Vad är väl ett besök i München utan ett besök i en ölträdgård? Vi hinner knappt gå av tåget förrän vi sitter på en buss till närmsta biergarten, Löwenbräukeller.

Biergarten 2 Biergarten 3

Hade aldrig kommit på tanken själv att äta delikata äppelbakelser med vaniljsås och jordgubbar på silverfat till, eh, en stor stark. Men det funkar det med, skulle det visa sig.

Biergarten hall
Typiskt för ölträdgårdar i just München är att man får ta med sig sin egen mat till uteserveringen. Under lunchtid är det extra fullt här ”eftersom det ligger många företag i området” som föreståndaren förklarar med ett självklart ryck på axlarna. I München har man under sommaren en ölträdgårdsplats för drygt 180.000 människor. Även hundarna har sin egen bar som skylten tydligen visar.

Biergarten towe Biergarten4 Biergarten5
I München mäter man inte värmen i celsius utan i hur många öl man kan dricka i skuggan av ett träd. Och den gyllene regeln är att man inte räknar hur många öl man druckit i efterhand, man räknar bara ”den första” och ”den sista”.

Biergarten6 Bierharten munchen tyskland

Prisvärt boutiquehotell

Motel1 munchen2motel1 interiorMotel1 Munchen
Vi bodde på Motel One som jag absolut skulle rekommendera. Motel One är ett boutiquehotell som finns i flera europeiska städer. Priserna ligger alltid runt 59-89 € per rum och natt. Väldigt mysigt, hippt och personligt. Gillar allt med jordglobar.

I jakt på hipstermünchen

marknadenmarknaden orgnaiserad
Mätta på öl och glada över att vi slapp ytterligare ett biergartenbesök på morgonen, smet jag, Tove och Katrine iväg för en snabbrunda på stan, vårt mål: att hitta Münchens hipsterkvarter. På vägen sprang vi över vad som måste vara världens mest organiserade marknadsstånd. Vår guide Bonita köpte med sig all världens delikatesser till tågresan.

tyska herrar
München är lite av marknadernas stad, åtminstone runt jul, då tävlar över 20 julmarknader om besökarnas uppmärksamhet.

loretta kaffe
Turistbyrån hade tipsat oss om att hipsterkvarteren skulle finnas i Glockenbachviertel, så vi begav oss dit. Men det var ont om både toppluvor och surdegar, det närmsta vi kom var kaféet Loretta som resulterade i ovanstående hipsterfoto. En snabb espresso och sedan vidare med tåget – mot ljuva Venedig!

Tack till Interrail för denna upplevelse. Åsikterna är som alltid här på Fantasiresor, enbart mina egna.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng