Upcoming: 7 tyska städer på 7 dagar

Sitter i skrivande stund i baksätet på en Volkswagen Passat på autobahn. Är på väg från flygplatsen i Leipzig för att delta i en roadtrip genom Martin Luthers Tyskland. På 7 dagar ska vi upptäcka 7 städer: Mansfeld – Weimar – Gotha – Wartburg – Schmalkalden – Coburg – Nürnberg.

Jag ska ärligt talat säga att jag inte vet särskilt mycket om Martin Luther, så det jag mest ser fram emot just nu är:

  • Bauhaus-platserna i Weimar. Ända sedan arkitekturhistorian i gymnasiet har jag haft någon slags fascination för Bauhaus.
  • Barockträdgården i Coburg – ska tydligen vara väldigt vacker!
  • Wartburg-slottet och de fyra slotten i Coburg. För att, ja, slott är slott och i Tyskland verkar man veta hur dom ska byggas.
Ett av slotten vi kommer passera. Foto: Wikipedia.

Jag kommer att resa ihop med två andra resebloggare som jag aldrig tidigare träffat: Laurène från Frankrike och Sang-Yune från Sydkorea. Ska bli fantastiskt spännande – och antagligen ganska utmanande. Vi ska liksom hitta fram och runt i de olika städerna tillsammans i en hyrbil. Men än så länge går det bra.

Ni följer väl med mig på Instagram och peppar lite? Vi har ett ganska öppet program så tips på kaféer, restauranger eller fina platser att spana in i de olika städerna mottages tacksamt! Jag kommer antagligen även ha några timmar i München innan planet lyfter hemåt igen.

Vår kampanj-hashtag är #LutherCountry.


Resan är en del av kampanjen Luther Country som är skapad av iambassador i samarbete med Tyska turistbyrån. Som alltid så är orden och åsikterna här på Fantasiresor enbart mina egna.

17 kommentarer

  1. Wartburg og Schmalkalden besøkte jeg i juli. Veldig koselige steder! Jeg kunne heller ikke så mye om Luther før jeg reiste ned, men det er utrolig hva man lærer underveis. Jeg lærte jo om Luther og reformasjonen på barneskolen, men tross alt – alt kan man jo ikke huske 😉 God tur!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng