Filmer om resor för fantasiresenärer

Mellandagar hej hej! Jag tror knappast jag är ensam över att ha längtat till de här dagarna mellan jul och nyår. Dagar då man tillåts sträcktitta serier eller film från morgon till kväll.

Här kommer några filmer om resor jag kollar på när jag vill fantasiresa iväg

#1. Mordet på Orientexpressen

En ny version av Mordet på Orientexpressen går just nu på bio och den är ett måste för alla tågälskare. Har länge drömt om just Orientexpressen (SJUKT dyrt dock så kommer nog tyvärr aldrig bli av). En film full av kändisar, tågromantik, och Agatha Christie-charm. Kanske inget för den som vill ha action, men definitivt något för den som vill drömma iväg i en tågkupé med linnedukar och tuffande ånglok.

Visas på SF bio.

#2. 100 steg från Bombay till Paris

En charmig film om en familj som flyttar från Bombay i Indien till landsbygden utanför Paris. Full av scener som får en att både vilja uppsöka närmsta indiska restaurang och ta en tur med bilen ut bland vinodlingarna i södra Frankrike. Feelgood så det förslår.

Finns bl a hos Viaplay.

#3. Wild

”Alone had always felt like an actual place to me, as if it weren’t a state of being, but rather a room where I could retreat to be who I really was.”

En film om en kvinna som vandrar ensam längs med The Pacific Crest Trail i USA. En film som för ovanlighetens skull har en kvinna i huvudrollen som FILOSOFERAR och ÄVENTYRAR, och som inte främst går ut på att hon ska träffa en man. Full av funderingar och vackra landskap.

Finns hos bl a Viaplay och SF anytime.

#4. Sideways

En film som har några år på nacken och som det faktiskt var länge sedan jag såg nu, men som har inspirerat mig till roadtrips. Handlar kortfattat om två män som är på jakt efter kärleken bland Karliforniens vingårdar. Gillar stämningen i filmen.

Finns hos bl a C more och Viaplay.

#5. The Darjeeling Limited

En av mina favoritfilmer. Älskar Wes Anderson – om jag hade fått välja hade jag velat bo in i en We Anderson-film. Den här handlar om tre bröder på tåg genom Indien. Rolig och gör åtminstone mig 100% redo att köpa en biljett till Darjeeling Himalayan Railway.

Finns hos bl a SF anytime.

#6. Lost in Translation

En klassiker men gör mig lika sugen på Tokyo varje gång. Att få sitta i den där fönsterkarmen och blicka ut över en gigantstad som sover. Att åka tåg ut på landsbygden. Älskar Sofia Coppolas Sofia Coppolas vackra och drömska stämningar. Mitt superambitiösa mål är typ att Fantasiresor ska vara någon slags kombo av det och Wes Andersons lekfullhet och surrealism.

Finns bl a hos SF anytime.

#7. Moonrise Kingdom

Avslutar med ytterligare en Wes Anderson-film. En söt film som gör mig sugen på att också campa i ett knallgult triangeltält. Packa kikare, kompass och en fysisk papperskarta och lämna mobilen hemma.

Finns hos bl a SF anytime.

Om du är sugen på fler tips på filmer om resor så har jag tidigare bloggat om 4 filmer som får dig att fantasiresa till Italien. Vad är era bästa filmtips för att odla reslusten så här i mellandagarna?

5 kommentarer

  1. För två år sedan såg jag alla tre Sagan om Ringen-filmerna och alla tre Bilbo-filmerna i mellandagarna, för att komma i stämning inför en Nya Zeelandsresa. Det fungerade, och det var precis så vackert och mäktigt som i filmerna! Annars gillar jag att hitta små smala filmer på Göteborgs Filmfestival, från länder man aldrig får se på film annars. Travellers and Magicians från Bhutan är min favorit.

    1. Väldigt bra tips! Sagan om Ringen odlade även mitt Nya Zeeland-intresse inför resan dit. Göteborgs Filmfestival har jag inte tänkt på att kolla in, ska göra det, tack för tipset!

  2. Vilken dröm att få leva i en Wes Anderson film! Du måste verkligen åka till Bar Luce i Milano som han har inrett för det är kanske närmsta man kan komma den drömmen 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng