Höstens drömresa och tillika jubileumsresa är nu inbokad

Det var bara två veckor sedan jag satt på hästryggen i Trumvallen och funderade över min helt restomma höst. Med en resbudget som redan är spräckt för i år så kändes hösten ytterst oklar.

Så damp det ned. Tre resor på en gång. Manchester och Tyskland har jag redan skrivit om (mer kommer). Men något som jag knappt vågar tro är sant är denna. Jag kallar den höstens drömresa. Det får även bli Fantasiresors tioårsjubileum-resa:

Expeditionskryssning från Grönland till Newfoundland och Labrador i Kanada

Den här bilden dök upp i mitt flöde för några dagar sedan och jag blev SÅ AVUNDSJUK. Nu är det alltså den turen jag ska få följa med på som nordisk pressrepresentant!

Resan börjar i Kangerlussuaq där vi går ombord Hurtigrutens fartyg M/S Fram – ett skepp specialbyggt för expeditioner i polarområden. Vi kommer besöka några hamnar i Grönland och sedan åka över havet till Newfoundland och Labrador i Kanada. Trodde nog aldrig att jag skulle återvända till just Kangerlussuaq så snart, men har varit så nyfiken på att se mer av Grönland sedan vår resa dit för två år sedan. Kanada har jag knappt vågat drömma om pga så långt bort.


Här kan ni se hur båten åker, och här går det att läsa om hela turen dag för dag.


Inflygningen över Grönland för två år sedan. Den och inflygningen över Alaska slår de flesta.

Hela expeditionen är sjutton dagar men jag kommer hoppa av i Hopedal för att hinna hem till nästa resa. Det där med att gå runt och vara uttråkad hemma kommer kräva viss kraftanstränging inser jag…

Men det är sådana här saker som gör mig så sjukt tacksam över att ha den här bloggen. Hoppas ni tycker det ska bli kul att följa!


På promenad över arktisk öken på Grönland.

11 kommentarer

  1. Åh, her snakker vi virkelig drømmereise, ja! Jeg har fulgt med på instagram, og det ser bare helt magisk ut (kanskje utenom de enorme bølgene, men..), og gleder meg til å lese om det her på bloggen etterhvert. 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng