Klass åtta åker till Island

Jag minns en skolklass i en skolbuss på Islands skrovliga vägar. Jag minns lavalandskap som tornade upp sig som om vi rest rakt in i mina inre bilder av Sagan om Ringen. Jag minns en rykande stor ljusturkos sjö som värmde en skandinavisk femtonårig kropp in i själen, och jag minns hur jag svävade runt där tyngdlös med blicken i molnen och tänkte “det här är det bästa bästa jag någonsin har varit med om”.

När jag var femton år och gick i åttan åkte min klass iväg på en klassresa till Island. Om tre veckor ska jag dit igen med resebloggarna Helena/OhDarling och Katarina/Äntligen Vilse. Först ska vi spendera några dagar på Grönland och sedan efter det köra en roadtrip på Island i 6 dagar. Inför detta tänkte jag att det var dags att leta fram mitt fotoalbum från min första Islandsresa och ta en titt!

fantasiresor-1
fantasiresor-3
fantasiresor-4

I en waldorfskola ligger det i planen att man i åttan ska upptäcka något nordiskt land. Var det kanske en del av geologi-lektionerna? Jag minns faktiskt inte. Men helt fantastiskt var det. Vi hade sparat pengar i flera år på olika basarer och teateruppsättningar, och sedan lyckats få ett stipendium, så därför kom vi längre än till svenska fjällen som de flesta andra klasser fick nöja sig med…

fantasiresor-5
fantasiresor-6

Ni får ha överseende med en femtonårings copywriting-skills hehe. Men ja, den var STOR. Den där Vatnajökull. Och jag minns hur vi åkte runt där i en båt som sedan körde upp på land och blev en bil. Rena magin. Jag såg min första säl i det iskalla glaciärvattnet och andades luften som självaste James Bond hade gjort året innan när han sköt bovar bakom glaciärtopparna i Die Another Day. Coolt. Bokstavligt talat också.

fantasiresor-7
fantasiresor-8
fantasiresor-12

Det är något särskilt med framkallade bilder som är tagna med en vanlig hederlig kamera. Jag måste göra mer sådant! Här kommer en gejser-skola förresten:

gejserskola
fantasiresor-11

Hästen. Den vita skäcken. Ridturen var en av mina islandsfavoriter. Kanske mest för att jag var en inbiten hästtjej vid det här laget och njöt av att se alla killar, som hade tjatat om hur ridning inte var någon sport blabla jättelätt blabla, försvinna iväg skumpandes i sina knallblå overaller på hästryggarna åt lite olika håll. Själv töltade jag iväg på min skinande skäck nöjd som aldrig förr.

fantasiresor-13

Och så de där varma lerpölarna! Helt underbara! Jag hoppas vi hittar några sådana nu under vår kommande resa.

fantasiresor-14

Vilka ställen borde vi besöka tycker du? Vi kommer att fokusera på västra och södra Island. Alla tips är välkomna! Ni kommer att kunna följa resan via #NordicRoadtrip i sociala medier.

14 kommentarer

  1. Underbart med gamla fotoalbum. Jag ser att du lade ner rätt mycket tid på dem. Jag kunde hålla på i timmar och fixa med mina fotoalbum, många av dem fyllda med bilder på just hästar och resor. Jag tror jag har ett 50-tal fotoalbum, hahaha …
    Island är ett drömresemål som närmar sig allt mer. Kanske nästa år?
    Ha en fin helg!

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng