En enkel till Rom!

En del tar till spritflaskan, andra går i terapi. En del kommer kanske inte upp ur sängen på flera veckor. När livet inte blir som man har tänkt sig finns det olika sätt att reagera på. Jag drar till Italien!

21 november klockan 10:20 kliver jag ut ur kabinen på Roms flygplats Fiumicino. Redan i flygplatsterminalen lindar den sjungande italienskan in själen i läkande lager och vid utgången sänker solen axlarna med flera centimeter. Man skulle kunna tro att den sedan extremt ryckiga taxifärden in mot Rom skulle höja stressnivåerna rejält, men i takt med de italienska powerballaderna på bilradion känner jag sakta livet återvända. Det är jag och Italien. Igen.

Jag bor hos nunnorna på Casa di Santa Brigida, ett klosterboende i Rom precis intill mitt favorittorg Campo de’ Fiori. Ett litet rum där det står ett skrivbord med broderad duk, vita gardiner med spetsdetaljer, en säng med broderat överkast, en mintgrön toalett – och Jesus på korset bredvid sängen. Intill Jesus hänger även en bild på det svenska helgonet Heliga Birgitta som bodde just här. Idag rymmer Casa di Santa Brigida kyrka, kloster och gästhem.

När jag åker hemifrån har jag bara bokat en enkelbiljett. Det är något mentalt stimulerande i att inte ha en förbestämd plan, ett utgångsdatum. En känsla av att ta dagen som den kommer. En känsla av frihet.

Friheten i Rom flyger fram. Jag promenerar av och an med min laptop i en papperspåse längs med Via dei Coronari, Via del Pellegrino och Via del Governo Vecchio. Äter Cacio e pepe varje dag, letar tryffelpasta och vågar mig till och med på ett glas vin solo på piazzan. Jag upptäcker nya kvarter i Rom: Monti, Testaccio och San Lorenzo och jag besöker Påven i Vatikanstaten.

Som en uttorkad disksvamp suger jag åt mig av Italien. Sakta men säkert mjuknar svampen.

Efter fem dagar hos nunnorna tar jag tåget norrut. För att följa med på tryffeljakt med hunden Uzi och Matteo i närheten av Bracciano. Efteråt bor jag två nätter i ett litet bed and breakfast i byn Anguillara Sabazia intill sjön Lago di Bracciano.

Efter ännu en natt inne i Rom skrapar jag ihop mina sista SAS-poäng och åker hem igen. Redo för några veckor till av det svenska vintermörkret.

Fler inlägg kommer med konkreta tips på saker att se och göra i Rom. Håll utkik här eller följ Fantasiresor på Facebook!


Läs också:

1 kommentar

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng