Fragment från Bergamo och Comosjön

Det var en dag i maj när göken gol, och Sofia var i Italien. Inget ovanligt med det numera, men den här dagen skulle jag åka till den omtalade Comosjön. Den romantiska sjön uppe i norra Italien där kändisar som George Clooney har valt att köpa sommarpalats.

Min utgångspunkt var Bergamo och hit kan du flyga direkt med Ryanair eller ta tåget från Milano dit det också går mängder av direktflyg. Tåget från Milano till Bergamo tar bara en timme och då får du även uppleva Milanos magnifika tågstation – nästan värd en resa bara den!


Stora väggmålningar och vackra valv gör att Milanos tågstation nästan ser ut som en kyrka.

I Bergamo kan du ta linbanan upp till den gamla stadsdelen. En pittoresk stad att strosa runt i. Rekommenderar att åtminstone ta en aperitivo på restaurangen som ligger precis där du kommer upp med linbanan. Här har du utsikt över staden som sedan juli i år finns med på UNESCOs världsarvslista.
Pizzaheaven.

Från Bergamo kan du sedan enkelt ta dig till Comosjön. Jag åkte på en dagsutflykt med tåget från Bergamo till Lecco. Älskar att åka tåg i andra länder! Eller i Sverige med för den delen. Resan till Lecco gick genom ett prunkande grönt landskap och förbi glimtar av Comosjön.


Lecco vid Comosjön är en mysig by med vackra byggnader. Ganska turistig och dyr, men vad gör väl det när man har första parkett till Comosjön som ligger där och glittrar i all sin prakt.


Om du är sugen på fler italienska sjöar har jag bloggat om både Gardasjön och den knallturkosa Tennosjön.


Den här resan var bokad på egen hand, men om du också är sugen på att resa hit: här kan du läsa mer om TUIs resor till Italien.

4 kommentarer

  1. Sjöarna där uppe i norra Italien alltså. Förtjänar fler besök och det här inlägget gör den känslan bara starkare. Har “bara” Luganosjön och Lago Maggiore på mitt samvete. Skandal egentligen, med tanke på hur enkelt det är att ta sig ner.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng