Höstvandring i Italien – Lago di Tenno och italiensk medeltidsby

Sponsrad av Garda Trentino

Gardasjön och Comosjön i all ära, men befinner du dig i norra Italien så finns det en sjö du absolut inte får missa: Lago di Tenno, eller Tennosjön på svenska. En klarturkos pärla omgiven av vackra berg och små svävande molntussar. Vi råkade anlända samtidigt som en italiensk kyrkokör i vita regnponchos fick feeling och stämde upp i fyrstämmig sakral sång vid sjökanten, och ja, jag kände mig i princip redo att flytta med dem in i klostret efter det.

fantasiresor-gardasjon-italien-131
fantasiresor-gardasjon-italien-132
fantasiresor-gardasjon-italien-129
fantasiresor-gardasjon-italien-130
fantasiresor-gardasjon-italien-128

Från Lago di Tenno finns en utsökt liten vandringsled som går bort längs med den kritvita sanden och uppåt bland kullarna. Hösten hade smugit sig på och färgerna var helt otroliga. Röda rönnbär, silvriga olivträd, orangea löv och så den overkligt turkosa Lago di Tenno.

fantasiresor-gardasjon-italien-139 fantasiresor-gardasjon-italien-137 fantasiresor-gardasjon-italien-134
fantasiresor-gardasjon-italien-136

Vi hamnade mitt i en skock får och getter som höll på att vallas av sin italienska fåraherde och hund. Så gulliga så vi nästan inte kunde slita oss. Men det hade börjat skymma och vi ville helst inte fastna bland kullarna i mörkret. En sak att tänka på när man vandrar i Italien: när det väl blir mörkt blir det mörkt snabbt!

fantasiresor-gardasjon-italien-142 fantasiresor-gardasjon-italien-141

Medeltidsbyn Canale di Tenno

Vandringens mål var vandrarhemmet och restaurangen Agritur Calvola. På vägen dit passerade vi medeltidsbyn Canale di Tenno. En sådan märklig känsla att vandra runt i denna mörka, stenbeklädda by från medeltiden. Tyvärr hade vi inte så mycket tid att upptäcka byn, men hit skulle jag verkligen vilja åka tillbaka, bo i någon fönsterglugg, dricka soppor och tänka tankar.

fantasiresor-gardasjon-italien-146 fantasiresor-gardasjon-italien-144fantasiresor-gardasjon-italien-147

Agritur Calvola

Som tur var hann vi fram till Agritur Calvola i tid. Vandringen från parkeringen vid Club Hotel Lago di Tenno till Agritur Calvola tog ungefär en timme (svårt att säga exakt eftersom vi tog ungefär 10000 gånger fler fotopauser än normalt) och rekommenderas starkt för dig som har vägarna förbi. Restaurangen serverade rustik, hemlagad, italiensk mat. Det var fermenterade grönsaker och stoppade korvar. Kanske inte min personliga superfavorit rent matmässigt, men jag är inte den som klagar när personalen är gullig, italienska bordsgästerna många och utsikten över Gardasjön i solnedgång helt vidunderligt magisk.

fantasiresor-gardasjon-italien-160
tennofantasiresor-gardasjon-italien-159 fantasiresor-gardasjon-italien-158 fantasiresor-gardasjon-italien-155

Resan var ett samarbete mellan resebloggkollektivet Nordic TB och Garda Trentino och del av bloggkampanjen #atLakeGarda #GardaTrentino. Orden, bilderna och åsikterna är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

17 kommentarer

    1. Vi flög direkt till Milano och sedan var det ungefär 2 timmars bilresa till Riva del Garda. Det går även tåg till ett annat ställe vid Gardasjön, men vill man ta sig till Lago di Tenno så är nog smartast att hyra bil på flygplatsen!

  1. Håller med de flesta här. Brukar tillbringa ett par veckor i Arco lite då och nu, och Tenno/Canale ska man inte missa. Även Lago di Ledro är en pärla när det är väldigt hett nere i dalen. För den som söker en aktiv semester är det här ett fantastiskt område. Och vill man inte delta i de vanliga turistfällorna – bo gärna i Arco.. Finns hur mycket som helst att upptäcka till fots, bil eller cykel här.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng