Med veteranbil i Tryffelland – en roadtrip genom italienska Marche

Carlos står redo med sin Alvis 1954 i morgondiset. Vi hoppar in och brummar iväg för en cappuccino och en chokladcroissant nere på byns lilla trattoria. Carlos pratar på italienska och jag skrattar med. Jag kan inte italienska men jag tänker att så här skulle jag från och med idag kunna tänka mig att starta varje dag. Med en Carlos och en cappuccino och en trattoria.

fantasiresor-italien-marche-41
fantasiresor-italien-marche-60
Jag och några resebloggare (och två journalister från danska Politiken) hade blivit inbjudna till den italienska regionen Marche för att leta tryfflar och titta på gulliga städer. Inte helt fel liksom. Till vår förtjusning bestod färdmedlet för vår roadtrip av ett gäng fotogeniska veteranbilar. Jag som alltid drömt om att åka på roadtrip i en folkabuss. Som en verklig “Little miss sunshine”!

fantasiresor-italien-marche-19 kopia
fantasiresor-italien-marche-65
fantasiresor-de-la-marche-89
fantasiresor-italien-marche-66
Förutom en Alvis 1954 och en Volkswagenbuss så hade vi också en Metallic sand Bentley SIII från 1963 (och en till som jag glömt namnet på, jag + bilar = zzzz. Kanske någon läsare som kan identifiera den sista bilen?) till vårt förfogande. Att hyra en veteranbil i Marche är inte det billigaste sättet att ta sig runt, men helt klart det charmigaste. Om du vill hyra en veteranbil gör du det från Marche Holiday, de kostar från 5500 sek för två dagar. Men Carlos berättade att de även hyr ut sportbilar som är betydligt billigare. Om du vill åka i våra hjulspår kan du se vår rutt och våra stopp här:


fantasiresor-italien-marche-16
fantasiresor-italien-marche-64
fantasiresor-de-la-marche-95
fantasiresor-italien-marche-58
fantasiresor-italien-marche-28
fantasiresor-italien-marche-67
fantasiresor-italien-marche-27
fantasiresor-italien-marche-43

Bo som en italiensk prinsessa

Naturen i Marche är inte helt olik det toskanska landskapet. Frodigt med böljande berg. Vi bodde i enorma semestervillor högt uppe på olika sådana toskanska toppar. Marche Holiday hyr ut villorna som ligger utspridda i hela regionen, perfekt för att bo i under en roadtrip i Marche. När vi väl anlände till husen så hade solen alltid hunnit gå ner för längesen (ni vet italienare och middag – inget man skyndar sig igenom med hjälp av några kvällsmackor), så det var en magisk känsla varje morgon när man fick slå upp de stängda fönsterluckorna och blicka ut över de blåfärgade bergen i fjärran.

fantasiresor-de-la-marche-151
fantasiresor-italien-marche-62
fantasiresor-de-la-marche-141
fantasiresor-italien-marche-63
fantasiresor-de-la-marche-142
fantasiresor-italien-marche-1

Bilderna ovan är från semestervillan som heter Ca Garavano, den kostar från 106 kr per person och natt. Bilderna under är från när jag bodde i villan Casale la Rocca, den kostar från 230 kr per person och natt. Med andra ord: det handlar inte om några stora summor. Utmaningen är väl att ta sig till själva huset, för det krävs att man hyr en bil skulle jag säga.

fantasiresor-italien-marche-68
Foto från Marche Holiday
Det här fotot kommer från Marche Holidays Flickr-konto, vi hade så dåligt väder just den här morgonen.

Förutom alla gulliga gränder, magiska landskap, goda matkreationer, ivriga tryffelhundar och veteranbilschaufförer så bjöd resan även på stor portion inspiration i form av andra resebloggare. Kolla in t ex Girl in Florence, Reiselykke, Vielweib, Wat Zij Zegt och Hungry Healthy Happy. Svenska Turisterna känner ni förhoppningsvis redan till, det var Anna därifrån och jag som stod för den svenska representationen. Vi delar kontor i vanliga fall så det var ju inte helt fel att det var hon liksom!

fantasiresor-de-la-marche-152
fantasiresor-italien-marche-42

Mer om Italien kommer; tryffeljakt och tips på gulliga byar.
tack

13 kommentarer

  1. Hei, Sofia! Så fine fine bilder! Og takk for turen 🙂 Ha, ha – ser hvordan jeg klamret meg fast i bilen i toppen der … Ikke bare-bare å sitte på i bil i svingete veier 😉

  2. Men vilka fina bilar! Vi sitter här båda två och bara “Ååhhh!….” Vilken fantastisk tur! Nästan så jag längtar till Italien fast jag är i fina Frankrike 😉

  3. Hej Sofia! Vilken härlig utflykt! Dina reserepotage blir bara bättre för varje gång. Blir allt lite avis på dom fina bilarna, ha ha. Kan säga att inte ens jag kan identifiera den tredje bilen. Franska veteranbilar ser man inte varje dag 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng