En vänskapsweekend på Cracowdays i Polen

Som så många andra pärlor i Krakow gömmer sig boutique-hotellet Cracowdays bakom en gråspräcklig fasad, visserligen utsmyckad med stuckaturer, men annars till synes relativt alldaglig. Det är egnetligen bara den lilla skylten “Cracowdays” som får oss att förstå att det är här vi ska bo de kommande tre nätterna. Jag och mina två barndomskompisar från lekis.

fantasiresor-cracowdays-25

Paret bakom Cracowdays har haft som ambition att skapa ett “home away from home” och det var just den där personligheten och hemkänslan som gjorde att jag fastnade för boutique-hotellet redan på hemsidan. Vi kunde inte annat än att älska det! Väggen full av diplom från Tripadvisor bevisar att det inte enbart har varit vi som tyckt så. De är för närvarande rankade som nr 4 av alla hotell i Krakow.

fantasiresor-cracowdays-3
fantasiresor-cracowdays-mellon

Här sov vi, tre vänner på rad bredvid en stor mörkgrön kakelugn i ett orange-rött rum som hette “Chianti”. Pratade om livet, drack prosecco – och så klart Chiantivin, kändes ofrånkomligt på något sätt – och kollade på Under the Tuscan Sun, igen.

fantasiresor-cracowdays-4
fantasiresor-cracowdays-33

Cracowdays har bara nio olika rum vilket bidrog till att hela upplevelsen blev väldigt personlig. Ibland när vi kom hem hade vi fått ett fat av några nybakade kakor. Här ett gäng Sernik, en polsk cheesecake typ.

fantasiresor-cracowdays-10

Vi fick även många bra tips på hotellägarnas egna favoriter i Krakow. Ett var restaurangen Zielona Kuchnia som låg praktiskt precis på andra sidan gatan från hotellet. En mysig innergård som antagligen är helt fantastisk på sommaren och våren. Här fick man 10% på notan om man visade rumsnyckeln, en rabatt som nästan blev löjlig med tanke på att notan för en trerätters middag med vin och kaffe ändå motsvarade ungefär en lunch i Stockholm.

fantasiresor-cracowdays-5

fantasiresor-cracowdays-12

fantasiresor-cracowdays-13

fantasiresor-cracowdays-15

fantasiresor-cracowdays-17

Restaurangens Honeycomb ice cream med chokladsås var så god att vi fler kvällar tog oss en sväng förbi restaurangen enbart för att beställa in just den.

fantasiresor-cracowdays-18

När vi skulle åka hem hittade vi en gullig hälsning på våra sängar och ett vykort från Krakow. Det är de där små sakerna som gör skillnad. Cracowdays är inget enormt resort, med all världens tjänster tillgängliga, men om du är ute efter en lugn weekend med personlig touche är det helt perfekt. Kan rekommendera att boka in extra flygplatsupphämtning redan vid bokningen, den äldre välklädde farbrorn som hämtar är i sig en upplevelse.

fantasiresor-cracowdays-27

Tack till Cracowdays för samarbetet. Orden och åsikterna är som alltid enbart mina egna.

6 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng