Skidkläder för vintriga äventyr

Reklamsamarbete med Ridestore

I december gick det utför för mig. Första gången jag åkte skidor utanför Sveriges gränser. Och inte bara var som helst, utan närmare bestämt i Alperna, Österrike. För att inte känna mig alltför newbie så hade jag passande nog ett samarbete med Ridestore som försåg mig med proffsiga skidkläder! Det fick liksom räcka med att känna sig jordens klumpeduns ändå, där jag vankade fram i pjäxor med skidor och stavar spretandes åt alla håll i famnen (någon som känner igen känslan?).

Skidkläder för ett proffs – eller om du, som jag, vill känna dig som ett

Jag har aldrig ägt en riktig skidjacka eller ett par riktiga skidbyxor utan har alltid åkt med termobyxor som korvat sig längs med benen och med för små skidglasögon som inhandlades någon gång inför en klassresa i åttan. Men nu ni! Jag kände mig som världens pro! Vill inbilla mig att jag även åkte bättre? Åtminstone lyckades jag hålla mig på fötter även under mitt livs första offpist-åk!

Skidbyxor som inte korvar

Ett par riktiga skidbyxor ska alltså gå ut ganska mycket där nere så att de täcker pjäxorna helt. De korvar ingenting längs med benen. De sitter även tight däruppe men utan att klämma ihop innanmätet (Heter det så? Ni vet, sådant som Cheap Monday-jeans gör). De här skidbyxorna var dessutom ganska fodrade vilket gjorde att jag klarade mig med ett par varma långkalsonger i ull under, även när det blåste som värst och var minus tjugo grader.

Skidjacka med smarta funktioner

En riktig skidjacka har en ficka för liftkortet på armen så att du aldrig behöver hålla på och famla med vantar för att plocka fram det i liftkön. Den har även ett så kallat snölås i midjan och runt handlederna som gör att snön inte åker in hela vägen upp till nacken om du ramlar. Den har även dragkedjor under armarna så att du kan lufta under varmare åkdagar. Ja den är helt enkelt anpassad för vintriga äventyr i skidbacken!

Kläderna på bilderna i inlägget är följande: jacka (storlek M, 1599 kr), byxor (storlek L pga små i storleken, 1399 kr), mössa (199 kr) och skidglasögon (storlek M, 999 kr). Alla är från märket Dope och går att köpa hos Ridestore.

Inlägget är sponsrat av Ridestore. Orden, åsikterna och bilderna är som alltid enbart mina egna.

3 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng