Gotländsk vår

Under ungefär nio månader per år undrar jag varför jag bor i Sverige. Men så kommer de där trevande solstrålarna fram, flörtiga tussilagos i dikeskanten och små a capellasjungande bofinkar, och jag tänker, att Sverige det är ju inte så himla dumt ändå.

fantasiresor-gotland-73

Och är det någonstans man ska fira in en ny årstid så är det Gotland på våren. Allt är liksom alltid lite häftigare där. Bilderna är från i påskas (jag vet, jag är långsam) när jag hängde i mina föräldrars sommarstuga vid Kyllaj. En liten gullig röd svennebananstuga. Eller bullerby-stuga låter kanske finare.

fantasiresor-gotland-72
fantasiresor-gotland-91
fantasiresor-gotland-71
fantasiresor-gotland-64
fantasiresor-gotland-90

Vädret var mest som vårväder i Sverige brukar vara, det vill säga regn och rusk, men vi fikade, målade fjärilar, åt pappas croissanter och jag hittade en kul bok om konstnärer som skrivit, målat och skulpterat mat.

fantasiresor-gotland-79
fantasiresor-gotland-85
fantasiresor-gotland-81
fantasiresor-gotland-83
fantasiresor-gotland-88

Den gotländska heden

Gotlands heder är något speciellt. Om du ska åka till Gotland måste du vandra på en hed. Knastrig mossa, små väderbitna enbuskar, näpna nypon och platta öppna ytor. Vi har en stege upp till heden precis från tomten.

fantasiresor-gotland-62
fantasiresor-gotland-66
fantasiresor-gotland-67
fantasiresor-gotland-68
fantasiresor-gotland-70
fantasiresor-gotland-65

Furillen

Jag har bloggat om Furillen förut men det är värt att säga igen. Det är något extra magiskt över stämningen här. Ljuset, färgerna. Mindfulness på sitt sätt. I en ombyggd fabrik i det gamla kalkbrottet finns det numera ett supertrendigt hotell. Det står på min lista över hotell jag någon gång vill bo i.

fantasiresor-gotland-56
fantasiresor-gotland-57
fantasiresor-gotland-58
fantasiresor-gotland-60

Picknick på Sankt Olofsholm

Raukarna på stranden vid Sankt Olofsholm är perfekta för picknick. Det går alltid att hitta någon passande som står i lä.

fantasiresor-gotland-77
fantasiresor-gotland-78
fantasiresor-gotland-87

Plocka och gör ramslökspesto

Ramslök växer vilt på Gotland vilket innebär att vem som helst får plocka. Vi hittade ett helt hav av denna lilla vitlöksstinkande växt. Här på Hötorgshallens blogg har jag skrivit tips på hur man kan göra sin ramslökspesto.

hotorgshallen_ramslok-3
hotorgshallen_ramslok-7
hotorgshallen_ramslok-6

11 kommentarer

  1. Så härliga bilder i detta inlägg! Har varit på Gotland en gång i mitt liv, på en skolresa i 6:an. Skulle gärna åka tillbaka! Var faktiskt på väg en gång tillsammans med en kompis, men det blev lite väl dyrt så vi stannade på fastlandet under den resan. Härligt att ha en stuga där!

  2. Ljuvliga, ljuvliga bilder. Gotland alltså. Just nu pimpas det väl för fullt inför Almedalsveckan. Var där förra året, för första gången, och konstaterade då att jag måste till Gotland igen – utan sällskap av tusentals PR-nördar och lobbyister! 🙂

    1. Javisst är det mysigt 😉 Det är mina föräldrars hus och de har tyvärr bestämt sig för att de inte orkar hålla på med uthyrning. Men Norra Gotland är toppen om du frågar mig, men det beror förstås på vad du letar efter? Där är naturen lite vildare och kargare och turisterna något färre.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng