På slottsworkation i Örebro

Spenderade min helg bland tinnar och borgtorn i Örebro. Den där lilla staden som visade sig vara Sveriges sjätte största (Slutar aldrig att skämmas över min okunskap vad gäller svensk geografi. Navigerar nog bättre i den indonesiska övärlden.) Hur som: det var workation-dags för sju briljanta resebloggare.


Kl 17 på lördagskvällen checkade vi in i den här gulliga borgen.


Hej hej, välkommen till min borg! Saknade bara borg(?)klänningen.

Vi bodde på Clarion Collection Hotel Borgen och alltså måste verkligen slå ett slag för detta hotell. Om jag skulle åka någonstans på en romantisk workation (Ja, sådana måste väl finnas tänker jag? Jag är i alla fall kär i mitt jobb.) så skulle jag åka hit. Huset ser ut som en borg men byggdes egentligen för att bli bank. Och idag kan du bo i bankvalvet (ser framför mig något i stil med Joakim von Anka)!

På 30-talet gjordes ”borgen” om till tidningsredaktion och faktum är att min farfar, som var journalist, jobbade här då. Fick först reda på det efteråt men nu är jag SÅ sugen på att åka tillbaka och fantasiresa iväg till 50-talets redaktioner. Tänker mig lite som Mad Men där de sitter och bolmar cigaretter, dricker whiskey med skrivmaskinsknapprandet ekande ut genom borgtornen.

Författaren Hjalmar Bergman växte upp i borgen eftersom hans pappa var bankchef och på den tiden innebar det att man även bodde i sin bank. På kuddarna citeras Hjalmar:

”utan här skall stå ett förstaklassens extra fint hotell med alla jäklans kommoditeter och extravaganser, som du aldrig drömt om”

De sju briljanta kvinnorna som deltog i vår workation var: Cathinka / På vift, Helena / Oh Darling, Sanna Rosell (kvinnan bakom att det blev av), Katarina / Äntligen Vilse, Daniela / Discovering the Planet, jag och Linda / Resa Medvetet. Både Katarina och Daniela har bloggat varsitt superfint inlägg om alla personer som var med, in och läs!


Söndagen bestod av workshops som vi höll för varandra. Jag och Katarina höll i en om ”resefoto – stil & ton.


Åt en mycket delikat italiensk sommarsallad på Gamla Örebro i Wadköping.


Örebro har något som de kallar för Open Art, dvs samtida konstverk runt om i staden. Här kunde man t ex lyssna på trädet!


Ett annat konstverk bestod av örebroarnas stolar. Sanna hittade sin köksstol bland dem🖕


Här i Örebros slott hade vi våra workshops. Helt ok konferensmiljö om du frågar mig.


Vår workation gjordes möjlig tackvare Örebrokomaniet. Orden, bilderna och åsikterna är dock enbart mina egna.

10 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng