Ny tradition: Staycation i mellandagarna

Staycation, eller hemester på svenska, kan vara mitt bästa tips till dig just nu. Det innebär helt enkelt att du ”åker” på semester fast du stannar i din hemstad. Jag och mina två systrar har infört en ny tradition: staycation i mellandagarna. Förra året bodde vi på Clarion Hotell Stockholm på Södermalm och i år blev det Quality Hotel Friends i Solna.


Hotellet består av 25 våningar vilket innebär en fenomenal utsikt över staden. Älskade att komma så högt upp och känna solens strålar för ovanlighetens skull. Varför bygger vi inte mer på höjden här i Sverige där vi har så lite solljus?


Vi valde egentligen först aktivitet, dvs shopping i Mall of Scandinavia på mellandagsrea, och därefter hotell. Men var väldigt positivt överraskad av hotellet. Kanske inte mysigaste läget om man inte är där för att shoppa, men ack så bra om man är det.

(Apropå det här med shopping – eftersom vi kanske framstår som helt shoppinggalna: jag köpte typ tre hudvårdsprodukter that’s it. Var mest mysigt att ha tid att gå runt och titta, prova och inspireras i lugn och ro. Hur ofta får man göra det liksom?)


Efter ett par rundor i gallerian så begav vi oss för att prova hotellets bastu. Återigen, det är inte för hotellets fantastiska spaavdelning som du kommer hit, men bastun räckte åtminstone för att mjuka upp våra shoppingtrötta ben. Vi hade även med oss lite ansiktsmasker och peeling och körde hemmaspa. Återigen en sådan där vardagslyx som sällan hinns med.


Efter bastubadandet drack vi bubbel på rummet och fixade oss. Vi hade bokat bord på hotellets restaurang högst upp på våning 25. Beställde in varsin moules frites och njöt till utsikten av vad som med viss fantasi lika gärna hade kunnat vara New York. Restaurangen överträffade mina förväntningar!Vi hann även med en taxiresa t/r innerstadens nattliv innan vi somnade och sov ända tills vi var tvungna att checka ut igen. Önskar jag fick vakna så här varje morgon: på våning 23 med utsikt över storstaden och med solen kittlandes på mina ögonlock.


Vad kostar en staycation?

Vi betalade (förutom bubbel på rummet och egen shopping):

  • Boende – 1380 kr inkl. frukost delat på 3 pers = 460 kr/pers
  • Middag (moules frites, fördrink samt en tredjedel av en flaska vitt vin) – 530 kr/pers
  • Resa hem–Solna t/r – 0 kr pga har redan SL-kort.
  • Resa Solna–nattklubb t/r – 150 kr/resa med Uber = 100 kr/pers

10 kommentarer

  1. Så härligt det låter med staycation – och väldigt fina fönsterbilder med ljuset som tränger in! Har heller aldrig provat på hemester, men nytt är alltid välkommet så kanske borde försöka mig på detta! 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng