Staycation på spahotell i Stockholm

Eftersom jag aldrig kom iväg på den där resan jag drömde om i decemberslasket, så fick det bli en resa i mini-format nu under mellandagarna.

Staycation betyder att man spenderar sin vacation på hemmaplan. Kallas även för hemester på svenska, dvs semester hemma.

Jag och mina småsystrar bokade in oss på en natt på spahotellet Clarion Hotell Stockholm på Södermalm.


Mina två systrar Julia och Martina.

Vi checkade in runt fyra-tiden och efter att ha snaskat oss igenom mini-baren så tog vi en sväng ned till hotellets spa. Ett himla fint spa med en uppvärmd pool som även går ut utomhus med utsikt ned över parken. Orkade inte släpa på kameran (det skulle ju vara en vistelse i återhämtningens tecken) så har tyvärr inga bilder från poolen. Men tänk dig: solnedgång, ett glas bubbel och en varm pool med utsikt över Stockholm (eller i alla fall en fin liten bit av stan).

clarion
Fotografier från @clarionstockholm och @elementsspasthlm

Efter spat gick vi upp och fixade oss på rummet, för att sedan spatsera ned till hotellets restaurang på bottenvåningen. Förutom rätt dålig service så åt vi delikata halloumiburgare med sötpotatis-pommes och öl. Mums! Sedan var det dags att gå lös på Hemköps lösgodisavdelning. Du vet, det där med att vara vuxen. Rätt kul. Resten av kvällen spenderades nedbäddade i sängen framför Djävulen bär Prada på tv.

clarion-5

Förutom hotellets spa som var en positiv överraskning både vad gäller fräschör och poolbaren, så var det frukostbuffén som överraskade mest. Stor och mumsig. Så vi satt där i solen och åt tills det var dags att checka ut.Ungefär så här mindfulness som Julia illustrerar kände vi oss sedan.

Jag kan verkligen rekommendera en staycation! Vi spenderade totalt (med middag, frukost, övernattning, spa-inträde och två glas bubbel i poolen) totalt 1100 kr per person men då hade vi lyxat med ett av de litet finare rummen (egentligen onödigt eftersom vi ändå hängde mest i sängen). En prisvärd resa om du frågar mig!

Gillade konceptet staycation starkt och vill jag gärna få tips på fler varianter att spendera en sådan på. Har du provat?

6 kommentarer

  1. Åh vad mysigt att bara ta in på hotell och få njuta av lite på spa i sin egen stad :). Vi har vara ätit frukostbuffén där och gillade den skarpt. Vi kommer att provs på Clarions spa vid Norra Bantorget ( Selma spa) nu i dagarna 🙂

    Önskar dig Gott Nytt År!

    /Petra

  2. Jaaa, jag är ett stort fan av staycation, både med och utan barn! Som sagt, man behöver inte resa flera timmar iväg för att njuta av semester.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng