Scandic – som hemma fast borta

disclaimer
Det värsta du kan vara i Sverige är “typiskt svensk”. Det finns knappt något värre. Vem vill vara Svennebanan, Svensson, svennig eller bara så himla svensk? Inte jag i alla fall.

Men jag måste erkänna: jag är nog ändå typiskt svensk när det kommer till hemmet. Jag älskar skandinavisk ljus inredningsdesign, enkelheten kombinerat med smarta, praktiska lösningar. I Hamburg bodde jag på ett Scandichotell för första gången, och känslan av att vara hemma fast man är borta är definitivt en vinnande kombination!

Scandic Hamburg Emporio
Scandic Hamburg Emporio är nyrenoverat och går i ett vattentema. Från akvarium och maritima detaljer till en hiss som ändrar ljus “ju närmare havets yta du kommer”.

Det som fascinerade mig kanske mer var just den enkla skandinaviska inredningen. Jag uppskattar sällan superlyx, feta skinnsoffor och skinande dekorationer i tusen. För vissa är antagligen Scandic tråkigt, jag tycker det var lugnt och skönt. Allt var liksom anpassat efter att en person faktiskt skulle bo där i rummet, sakerna stod på rätt plats, strykbräda som alltför ofta saknas och rediga hudvårdsprodukter istället för mängder av läsksorter i minikylen (den innehöll för övrigt bara en sak: vatten).

Scandic Hamburg Emporio Scandic Hamburg Emporio Scandic Hamburg Emporio Scandic Hamburg Emporio Fantasiresor på Scandic Hamburg Emporio
Scandic kör även det bästa hotellkonceptet jag någonsin hört om: mobila hotell, eller som de själva kallar det “Scandic to go“. Hotellrummet som kommer till dig istället. Så himla kul idé. Undrar vart jag skulle beställa det, kanske till Svalbard? Eller någon öde ö i finska skärgården? Någon som har ett ännu bättre förslag?

Pressbild från Scandic.
Pressbild från Scandic.

Resan till Hamburg sponsrades av Hamburgs turistbyrå och Scandic Hamburg Emporio i samarbete med bloggkollektivet Nordic TB. Orden och åsikterna är som alltid enbart mina egna.

5 kommentarer

    1. Tack, ja jag gillar den också! Köpte den online men minns tyvärr inte från vilken butik men tror det var någon billig som jag hittade via Pricerunner. Märket heter Herschel.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng