En midsommarnattsdröm på Original Sokos Hotel Presidentti i Helsingfors

I reklamsamarbete med Original Sokos Hotel Presidentti

En isande kall dag i mars gick vi på båten som här kallas för finlandsbåten och i Finland för sverigebåten. Det var jag, min mamma och min lillasyster. Målet var att förkovra oss i finsk design i Helsingfors. Älskar nordisk design och i Helsingfors har man skapat ett helt Design District-koncept som gör att man enkelt kan hitta alla designbutiker, mysiga restauranger och kaféer. Perfekt inspirationspåfyllning!


Mitt resesällskap och båtens snösmutsiga fönster.


Att åka över ett helt stelfruset hav var en märklig känsla. Men så vackert!

Vi bodde på Original Sokos Hotel Presidentti. Där hade vi inte bara ett, utan två rum. Hela hotellet har genomgått en makeover som kommer vara klar under 2018. Det är Paola Suhonen, kvinnan bakom det finska modedesignmärket Ivana Helsinki, som har fått i uppdrag att inreda hela hotellet.

Varje våning har som ett eget tema där du kan uppleva finsk sisu, midsommar, sagoskog, tystnad eller vinterstorm. Vi bodde på midsommarvåningen och måste säga att jag älskade att somna in mitt i en blomsteräng. Som en midsommarnattsdröm. Det var så mysigt så det slutade med att vi bjöd dit våra finska släktingar på förbubbel istället för att gå till en bar.
Färgskalan gick i gammelrosa, guld och småblomster. Precis min melodi. Har bott på många hotell men tror faktiskt jag aldrig fått badskum på rummet. Jag är en person som badar ungefär varje dag om jag kan (i badkaret och på resande fot är de tillfällen jag känner mig som mest tillfreds), så detta kändes som en fullträff. Skit i bomullsrondeller och sykit, ge mig badskum wherever I go.


Här skapas det finsk midsommar. Klart man har tålamod med det.


Guldiga hissar och marmorväggar. Trendigt värre.


Blomsterängen fanns även på både klänning och väskor i Ivana Helsinkis designbutik.


Mamma väckte barndomsminnen till liv med finska piroger och rågbröd på frukostbuffén.

Loungen i hotellet gick i trä, betong, koppar och lite höstigare färger på sofforna och fåtöljerna. Här fanns en egen bistro, bar och ett self service-café. En bra lounge att sitta och jobba eller blogga i.Hotellet har gjort som små moodfilmer för deras olika teman, tyckte de var så fina så här kommer den om midsommarvåningen (de andra hittar du här):

Priser designweekend Helsingfors

Förutom eventuell shopping och mat så är en designweekend till Helsingfors mycket prisvärd (åtminstone för oss som bor i Stockholm).

Båtresa – A-hytt med fönster kostade totalt för tur och retur (to-fr och sö-må) 460 sek per person (då var vi 3 pers i en hytt). Finns billigare hytter.

Hotellövernattning – rummet vi bodde i (Standard XL by Ivana Helsinki) kostade totalt för hela resan 1700 sek per person (då var vi 3 pers i ett rum och bodde 2 nätter). Finns mindre rum.

Ett inlägg med mina designtips i Helsingfors kommer snart, men så länge kan du läsa det här inlägget som jag skrivit om Design District Helsinki.


Hotellövernattningen sponsrades av Original Sokos Hotel Presidentti. Orden, åsikterna och bilderna är som vanligt mina egna.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng