Fantasiresor fyller 10 år – hur ska vi fira?

14 april 2008 publicerade jag mitt första blogginlägg här på Fantasiresor. Eller faktum är att jag publicerade hela SJU STYCKEN den dagen. Det där med bloggstrategi var inte ett ord som existerade i vokabulären hos Sofia 19 år.

Bloggen hette på den tiden inte Fantasiresor utan rätt och slätt Resbloggen. Att domänen resblogg.wordpress.com var ledig säger väl något om att vi inte var så många resebloggare då. Jag minns Freedomtravel och Rosita Reser. Säkert fanns där fler, men att jag långt senare skulle lära känna så många resebloggkollegor var inget som ens fanns i min fantasi.

Första inläggen är från en mini-roadtrip jag gjorde i USA tillsammans med min kompis Sunniva och hennes familj. Hade lyckats få betalt för att har råd att följa med och skriva artiklar åt en hemsida vi jobbade åt, jag skrev och Sunniva fotade.


Då när hoppfoton var trendigt… Här framför Golden Bridge i San Francisco.

Men egentligen räknar jag bloggens födelse till första oktober senare samma år. Dagen då jag klev på Silja Line tillsammans med mina fem kompisar och våra enorma ryggsäckar (som senare också skulle få egna namn) för att backpacka i världen under sex månader.

Tanken var att vi alla skulle blogga här på resbloggen, men det slutade ganska snabbt med att jag tog över rodret. Eller snarare de andra tröttnade.


Jag tror min ryggsäck hette Billy. På väg för att hoppa på transsibiriska igen i Irkutsk.


Glada över att återse en väg i Mongoliet efter många timmars skumpande offroad. Firade med en hoppbild såklart.


Backpackingmaffian 2008.

2013 åkte jag på min första pressresa och insåg att det inte gick att heta Resbloggen längre. Döpte mig till Fantasiresor, flyttade till eget webbhotell och fixade designen som ni fortfarande ser (har varit på min lista att ändra den i säkert tre år nu…).


Så här såg den ut 2012, Resbloggen. Tyvärr den enda screenshot jag har från förr.

Men det jag egentligen ville säga med allt det här: den första oktober skulle jag vilja fira att Fantasiresor fyller 10 år. Men hur? Ska det vara ett event? Vem vill komma? Eller ska det vara med någon kul tävling? En speciell resa? En stor anledning till att jag fortfarande tycker det är kul med Fantasiresor är ju för att det åtminstone verkar finnas några där ute som läser. Så jag vill göra något som ni tycker är kul. Vad vill du?

16 kommentarer

 1. Wow, hurraaa! Snacka om tidlös design, den ser ju jättefin ut 2012!
  Jag vill gärna fira bloggen, är på vilket firande som helst! Kanske ett där alla måste packa en Billy-rygga, övernatta på okänd destination och sen en obligatorisk hoppbild?

 2. Happy b day i förskott. Vi har ju sagt att vi ska fira din 30 årsdag också med pompa å ståt i sthlm. Så först den! Sen ska vi def fira bloggen 10 år. Kanskd 40 års kalas på sedvanligt landet-maner? Jag kan fixa skylten som säger ”tuta för sofia 40 år” å sätta upp vid e4an. Anmäler mig frivilligt för den.

 3. Grattis i förskott! Kul att höra om din ”bloggresa”. Jag tror att jag följt din blogg från att du började blogga som Fantasiresor, men kanske inte innan dess. Vi började på Freedomtravel.se i mars 2009. Jag skaffade en egen domän från början, men kunde ingenting och hade ingen att fråga. Det fanns inget som hette 1-klicksinstallation då 😉 Jag satt i tre dagar och flyttade mappar manuellt och hoppades att wordpress skulle funka, och frågade i olika forum 😉 Tack för länken till oss! Naturligtvis ska ditt jubileum firas! Jubileumsresa är väl inte så dumt? Eller fest förstås 🙂 Hälsningar från Tjeckien!

  1. Tack så mycket! Nej den där oneklickinstallationen saknade jag också haha 🙂 Jubileumsresa låter bra, det är alltid bra att ha en anledning till att boka något. Ha det så fint i Tjeckien!

 4. Fantastiskt Sofia. Så roligt att se de första bilderna. Det är svårt att greppa hur fort tiden går!

  Det är snart fyra år sedan jag skrev första inlägget på Turisterna och du kan helt ta åt dig äran för att den bloggen fick liv. Jag tar på mig att den inte uppdateras så ofta. ☺️

  Varför inte fira med både kalas och en jubileumsresa? De borde finnas aktörer som gärna välkomnar dig och kanske även dina resebloggarvänner till fantasifulla upplevelser tycker jag. ✨ Hurra för dig som så tålmodigt jobbat på med din vackra och drömska blogg!

 5. Skål för minst 10 år till! Ser fram emot att fira med pompa och ståt, kan också tänka mig att haka på en resa för att fira – såklart… 🙂 Kram!

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng