Drömboende: Grand Hotel Plaza i Rom

I reklamsamarbete med KLM

Jag älskar hotell som inte bara ger mig en säng att sova i och rena handdukar, utan som även bjuder på en resa in i en annan värld. En fantasiresa. När jag skulle boka hotell till min Rom-resa tidigare i höstas så var jag ute i sista sekunden. Det bästa förslaget som dök upp var det femstjärniga hotellet Grand Hotel Plaza. Inte riktigt vad jag brukar boka, men det fick helt enkelt bli det. Och jag ångrar inte en enda natt.

Hotellets entré är rakt ut mot Via del Corso – Roms huvudshoppinggata.

Jag hade fått hotellrummet högst upp och från hotellsängen kunde jag se Spanska trappan. Konst på väggarna och ett badrum iklätt marmor, från topp till tå. Som de flesta hotell i Italien hade de inte satt på värmen ännu, men överlevde tack vare min packning som även innehöll ullunderställ anpassat för arktiskt klimat. Så om mitt första Rom-tips är att inte vara ute i sista sekunden, så är mitt andra: packa med dig varma kläder att sova i.

Älskar när hotellrummen är inredda i lite mer personlig stil med stora tavlor på väggarna.

En vy man borde vakna till varje morgon!

Loungen var som ett slott ungefär. Röda sammetsklädda fåtöljer, enorma kristallkronor, stora guldspeglar, pelare och marmorstatyer. Hotellet har varit hotell sedan mitten av 1800-talet – hit brukade t ex Fellini komma för viktiga möten med andra regissörer eller för att hitta inspiration till nya karaktärer. Både Ocean’s 12 och Gangs of New York har spelats in i loungen. Lounge känns inte ens som rätt ord, slottssal? Även om du inte bor på just Grand Hotel Plaza under din Rom-vistelse så rekommenderar jag ett besök och en kaffe i någon av sammetssofforna.


Inte så svårt att föreställa sig Fellini bolmandes en cigarr i någon av fåtöljerna.


Palmer, kristallkronor, röda lena stolar…


Vägen till frukostsalen.


Ett helt vanligt konferensrum där till vänster…

Ett lejon i marmor. Inga konstigheter.

På våning fem ligger hotellets citronterrass. Hit kan man gå för att avnjuta en aperitivo i solnedgången över Roms taktoppar och katedraler, eller äta middag omhuldad av citronträd. Jag tog en sväng för att skåla med mig själv och jobba lite innan middag.
Första parkett till Spanska trappan i solnedgång.

En natt för två personer i ett dubbelrum kostar från knappt tvåtusen kronor. Om du inte vill lägga så mycket på ditt boende så rekommenderar jag ändå en titt in i loungen för att uppleva miljön. För dig som också älskar att fantasiresa: detta är ett hotell för oss!

>> För mer Rom-inspiration läs det här inlägget.


Resan var ett samarbete med KLM som flyger till Rom via Schiphol. Orden, åsikterna och bilderna är som vanligt enbart mina egna.

5 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng