Gotlands mest otillgängliga gårdsbutik

”Nu har de till och med satt upp en skylt”, pappa låter förvånad när vi svänger av och in på den skumpiga lilla kalkstensvägen mitt ute i ingenstans. Skylten säger ”Gotlands mest otillgängliga gårdsbutik, Kullshagebruk” och ja, den är nog det – men absolut även Gotlands allra gulligaste!

gotland-fantasiresor-2016-8
gotland-fantasiresor-2016-9

Vad jag älskar med Gotland är att du här och var kan hitta självbetjäningsbutiker mitt ute på något fält eller i en liten bod på någon bondgård. Där du liksom plockar på dig det du vill köpa, skriver upp det i ett randigt välanvänt kollegieblock, och lägger pengarna i en rostig kakburk. Ibland väljer du till och med priset själv. Eftersom människor ju generellt inte är ondsinta, tjuvaktiga eller terrorister. Kullshagebruk är en sådan butik. En butik för snälla människor.

gotland-fantasiresor-2016-33
gotland-fantasiresor-2016-13
gotland-fantasiresor-2016-32
gotland-fantasiresor-2016-11

Hos Kullshagebruk kan du inte bara handla ekologiska grönsaker och ätbara blommor i regnbågens alla färger, du kan även promenera ut över kornfälten och kika bland ärtraderna och de prunkande stockrosorna.

gotland-fantasiresor-2016-16
gotland-fantasiresor-2016-31
gotland-fantasiresor-2016-29

Här hängde vi ett litet tag under lamporna i träden och till binas surrande. Doftade på lavendeln och kände tystnaden i maggropen. En riktig oas, och ett perfekt stopp under en roadtrip till de norra delarna av Gotland.

gotland-fantasiresor-2016-26
gotland-fantasiresor-2016-24
gotland-fantasiresor-2016-21
gotland-fantasiresor-2016-23

Anna som tar hand om Kullshagebruk tillsammans med sin man, odlar även grönsaker till några av de mest exklusiva restaurangerna i Visby. Det som inte säljs till dem går att hitta i butiken. Anna förklarar att de har tackat nej till tidningar som vill göra reportage om Kullshagebruk, hon vill att det ska få växa i lagom takt. Men jag får lov att blogga om det i alla fall. Så, låt oss prata med små bokstäver: här har du ett av mina bästa gotlandstips för tillfället, men håll det för dig själv (och glöm inte var du läste det först) 😉

gotland-fantasiresor-2016-20
gotland-fantasiresor-2016-22
gotland-fantasiresor-2016-19

Här hittar du alla mina gotlandstips.

11 kommentarer

  1. Vilken härlig slogan, ”mest otillgängliga”…! När alla andra armbågar sig fram för att synas och höras på diverse sociala medier är det en skön kontrast att knappt vara tillgänglig på plats. Tummar upp för dem!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng