Hamburgs slakthusområde

Sponsrad av Hamburgs turistbyrå

I Hamburg bor fler miljonärer än i någon annan EU-storstad. Men miljonärerna till trots har man lyckats behålla några bohemiska kvarter. Marktstrasse och Schanzenstrasse är pulsådern för dessa och precis i anslutning ligger även Hamburgs slakthusområde. Den nya delen: hemsk och ointressant – men i den gamla, som ryms bakom vackra tegelfasader, sjuder det av kreativa verkstäder och trendiga restauranger. Här kommer tre av mina favoriter i just detta Hamburgs slakthusområde:

Ratsherrn & Altes Mädchen – craft beer i industrimiljö

För drygt tusen år sedan hade Hamburg runt 7.000 invånare men nästan 500 ölbryggerier. Allt eftersom försvann bryggerierna, men på senare år har mikrobryggerierna fått ett uppsving och gett Hamburgs ölscen en comeback. Vår guide kallar det för en ”craftbeer and foodtruck movement”.

Ölbryggeriet Ratsherrn är en av frontfigurerna i denna movement, och deras bryggeri ryms i en av de stora tegelbyggnaderna i slakthusområdet. Precis intill ligger restaurangen Altes Mädchen där ölet går att provsmaka direkt från fabriken. Absolut värt ett besök för åtminstone en lunch, bara för att få en smak av den häftiga lokalen och stämningen. Glöm inte heller att testa Fritz-kola – den hamburgska coca colan som bland annat gjort sig känd för sitt höga koffeinhalt-innehåll.

Altes Mädchen i Hamburg Altes Mädchen i Hamburg
Fritz-kola i Hamburg Ratsherrn i Hamburg Altes Mädchen i Hamburg Altes Mädchen i Hamburg

Elbgold – Hamburgs bästa kaffe?

Elbgold skulle enligt flera guider jag googlat mig till vara Hamburgs bästa kafferosteri. En cool industrilokal (som alla lokaler i slakthusområdet) där säckarna med kaffebönor och de stora kaffemaskinerna varvas med nätta små bakverk och kladdiga kardemummabullar som på vilket hipsterhak på Södermalm som helst. Och kafffet? Ja, helt klart ett av de allra bästa i Hamburg jag smakat. Ett perfekt ställe för söndagshäng och lite people watching.

Elbgold Café i Hamburg
Elbgold Café i Hamburg Elbgold Café i Hamburg

Bullerei – för alla mat/mozzarella lovers

Jag har tidigare bloggat om min första burrata-upplevelse (krämig buffelmozzarella fylld med ännu krämigare ost) som var på en av Hamburgs hippaste restauranger: Bullerei. Men förutom den oemotståndliga burratan så är Bullerei ett måste för matälskare och ett av de senare stjärnskotten på Hamburgs matscen. Även det inhyst i det prydligt tegelprydda slakthusområdet. Bord bör bokas i förväg. Burratan är ett måste.

Bullerei hamburg Bullerei hamburg 6
Bullerei hamburg 2
Bullerei hamburg 4

Resan till Hamburg gjordes i samarbete med Hamburgs turistbyrå och bloggkollektivet Nordic Travel Bloggers och var en del av kampanjen #UNESCOHamburg. Orden och åsikterna är dock, som alltid här på Fantasiresor, enbart mina egna.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng