Bloggåret 2014

Sitter på en takterass i gamla staden, Medina, av Marrakech. Lyssnar till marockanska mopeder, barn som kvittrar, småfåglar som äter upp smulorna av min frukostpannkaka, ibland en försäljare på arabiska, och hela tiden ett taktfast dunkande av hacka mot sandsten. Årets första dag. Tvingar mig att blicka bakåt även om jag föredrar att drömma iväg framåt. Konstaterar att 2014 var ett fullkomligt okej blogg- och resår för Fantasiresor.

2014 började i Oslo och slutar bland Marrakechs terrakottafärgade gränder. Däremellan har jag rest iväg på en del bloggresor: Tyskland för karneval och sagoslott, roadtrip längs med Bulgariens svartahavskust, finskt lugn i Borgåtågluff från Köpenhamn till Venedig och sedan en resa genom den vackra slovenska landsbygden.

Åkte iväg på några egna resor också: slalom i riksgränsen med ett jobb, firade en ovanligt vårig påsk på Gotland, svettades i träningsläger på Öland och provsmakade mig fram genom Budapest och Kroatien tillsammans med min pojkvän och hans bror. Budapest blev en ny storstadsfavorit på listan!

Även om året till stor del har bestått av så kallade verkliga resor har jag även fantasirest iväg ibland: en sväng till lyckoriket Bhutan, fjälluffsat geom svenska fjällen och drömt om soligare och badigare breddgrader när solen o-lyst hemma i Stockholm.

Försökte göra bloggen lite bättre genom att köpa en kamera och gå en reseskrivarkurs hos Vagabond. Blev medlem i Svenska resebloggare och Professional Travel Bloggers Association och medarrangör till Stockholm Travel Massive vilket gett mig massor av nya resebloggarkompisar. Något av det roligaste med detta år!

Fick även lite lön för förbättringsförsöken när jag blev utnämnd till månadens resenär hos Travellink och veckans reseblogg hos Reseguiden, blev intervjuad av en tysk morgontidning och finska radion.

Men årets kanske roligaste nyhet var nog ändå när Fantasiresor vann Bloscars Travel Awards 2014 för Sveriges bästa reseblogg. I blogginlägget om vinsten skrev jag att jag kommer resa till Tehran för vinstpengarna, dricka te och titta på fin mosaik. Det blev tillslut Marrakech där jag i skrivande stund alltså befinner mig, här finns både te och mosaik, och min iranska pojkvän intygar att det påminner en hel del om Tehran (fast en sämre version, enligt honom). Tehran står kvar på min resmåste-lista, men Marrakech duger helt fantastiskt bra just nu.

Säger bara: bring it on 2015! Jag står med resväskan packad. Gott nytt år alla fantasiresenärer!

12 kommentarer

    1. Tack och detsamma (om än lite sent, usch jag är så dålig på att svara här, men läser alla kommentarer i mejlen och blir alltid lika glad!)

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng