Lamavandring i Tyrolen

I reklamsamarbete med Austrian National Tourist Office

Höjdpunkten var redan långt innan min bloggresa till Tyrolen i Österrike, programpunkten ”lama trekking”, lamavandring. Och det var ungefär både så gulligt och knasigt som det låter. Med de tre lurviga lamorna Loreot, Simon och Ronaldo från Abenteuer Lama vandrade vi upp och ned för de österrikiska alperna. Tyvärr gick det inte att rida på lamorna som jag hade fått för mig, men det var mer än nog att få gosa in sig i deras ulliga, mjuka päls för en stund.

fantasiresor-inaustria-32
fantasiresor-inaustria-22
fantasiresor-inaustria-50
fantasiresor-inaustria-56

Lamor är ett slags kameldjur och är hyperkänsliga. Våran guide berättade att de var bra för utbrända människor på grund av sitt lugn, men jag tyckte nog snarare att de kändes lätt neurotiska själva. Men fina! Oroligt fina. Med känselspröten på andra sidan skog och alptopp hela tiden. Promenaden gick i långsam takt eftersom lamorna var tvungna att stanna ungefär var femte meter för att känna in sin omgivning.

fantasiresor-inaustria-35
lamatrekking
Fantasiresor lamatrekking in Austria
fantasiresor-inaustria-102
fantasiresor-inaustria-36
fantasiresor-inaustria-3

Eller så skulle de äta. Envisa var de hur som helst, vi fick mest följa efter dem. Fascinerande djur med stor integritet.

fantasiresor-inaustria-14
fantasiresor-inaustria-15
fantasiresor-inaustria-17
fantasiresor-inaustria-23

Omgivningarna i Tyrolen är helt oslagbart magnifika. Det är inte en tillfällighet att det är här som den berömda kulle–picknicken i Sound of Music är inspelad, och resten av den filmen med för den delen. Ändlösa skikt av blåtonade bergmassiv med Tobleroneformade spetsar, knallgröna slätter och gyllengula blomster som kittlar i ögonen.

fantasiresor-inaustria-24
fantasiresor-inaustria-43
fantasiresor-inaustria-48
fantasiresor-inaustria-19
fantasiresor-inaustria-49
fantasiresor-inaustria-53 fantasiresor-inaustria-58

”The hills are alive with the sound of music
With songs they have sung for a thousand years”

fantasiresor-inaustria-67
fantasiresor-inaustria-60
fantasiresor-inaustria-63
fantasiresor-inaustria-95

Väl uppe på vår alpkulle, säkert en timme försenade på grund av Simons förkärlek för ängsgräs var det dags för österrikisk lunch på restaurang Berggasthof Wildalpgatterl med oslagbar utsikt. Öl med lamabakgrund, sydtyrolska hemmagjorda ”schlutzkrapfen” (typ ravioli med spenat och ost) och lite mera lamagull.

fantasiresor-inaustria-91
lamatrekking-2
fantasiresor-inaustria-77
fantasiresor-inaustria-74
fantasiresor-inaustria-73
fantasiresor-inaustria-83
fantasiresor-inaustria-87

Men spottar inte lamor? Jo, fast tydligen bara på varandra i väldigt hotfulla situationer. Det utbyttes inget saliv under våran halvdagsvandring åtminstone. Helst skulle jag vilja ta med mig en lama hem att korva in tårna i pälsen på nere i fotänden av sängen.

fantasiresor-inaustria-69
fantasiresor-inaustria-98
fantasiresor-inaustria-42
fantasiresor-inaustria-96
fantasiresor-inaustria-104

Tack till Austrian National Tourist Office och iambassador som gjorde denna upplevelse möjlig som en del i deras bloggkampanj Rise to the challenge #inAustria. Orden och åsikterna är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

fantasiresor-inaustria-65

11 kommentarer

  1. Underbara bilder. Fast, var tanken med lamorna att de liksom skulle följa med som sällskapsdjur? Kanske inte en aktivitet jag hade valt som förstaval, då testar jag nog hellre att joddla, haha!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng