Julklappar för en resenär

Förutom att resa så älskar jag fina och fiffiga saker. Kanske framför allt fina. Jag tror att om jag inte skulle ha varit en resebloggare så skulle jag nog vara inredningsbloggare. Hur som. Här kommer ett inlägg med tips på just fina saker att ge till en flashpacker!

 

#1. Vakuumisolerad vattenflaska. Snygg rostfri flaska som jag gillar för att den håller vattnet absolut iskallt hela dagen. Säljs av ett nystartat företag som jag jobbar med och även delar kontor med i Hornstull. Blank heter dom.

#2. Kort och kuvert. Fina kort och kuvert att ta med ut i världen och skriva vackra fantasiresor på. Finns hos & other stories.

#3. Krukväxt som tål en globetrotter. Under året har min blomsamling hemma vuxit sig större och större. Älskar att komma hem till en liten mini-djungel. Trots att jag var bortrest nästan hela juli och sen även september så har de överlevt pga köper bara blommor som tål mig. Monstreran är min favorit! Finns hos Plantagen.

#4. Reseset. Fina bagagetags och passfodral i puderrosa konstläder från addatag.

#5. Jordglob i kork. Den här jordgloben står alltid bredvid mig på skrivbordet på kontoret. Den är gjord i kork vilket gör att man kan sätta knappnålar i den på de ställen man varit på – eller fantasireser till. Finns i två storlekar, jag har den lilla. Har köpt min på Åhléns men googla ”Cork Globe” så hittar du alla ställen.

#6. Rese-steamer. En produkt jag inte själv har, men som verkar SÅ bra. Har blivit bättre på att inte köpa kläder som blir skrynkliga när man reser, men ibland kanske man ändå vill kunna använda något sådant och då är ju en steamer the thing to have. Den här kommer från The Steamery.

#7. Klädroller i fickformat. Majoriteten av min klädgarderob består av svarta kläder. Svarta kläder tenderar att öka synlighet av hårstrån och damm, och det enda som egentligen råder bot är en klädroller. Den här ”ihopfällbara” klädrollen i fickformat kommer från Meet Flint!

#8. Minikaktusar och Bergianska. Detta önskar jag mig själv i julklapp: ett besök i Bergianska Trädgårdens växthus. Tänker mig att ett fint sätt att ge bort en sådan present skulle kunna vara genom att ge små minikaktusar med ett kort. I växthuset finns bl a: Palmhallen, Medelhavshallen, Kalifornienrummet, Australienrummet och Sydafrikarummet. Perfekt för en fantasiresa!

#9. Rostfri kaffetermos. Tänkte tipsa om ytterligare en produkt från Blank. Deras minsta termosflaska som går att köpa med tre olika lock. Rymmer precis en French Press och en skvätt mjölk. Det bästa är att samma lock även passar till de större flaskorna. Mycket miljlövänligt och så.

#10. Anteckningsblock. Jag knarkar anteckningsböcker. Ofta köper jag så fina att jag inte ens vågar skriva i dem. Men älskar att titta på dem. & other stories har alltid fina anteckningsböcker. Ett måste på resan. Här är två favoriter.

#11. Reseplånbok. Ytterligare en produkt från & other stories. Jag har i över ett år letat efter en vettig resplånbok där både pass, pengar och ett boardingpass får plats. Den här i svart läder ska jag gå och köpa som julklapp till mig själv åtminstone.


Fler tips

Det var alla mina tips just nu. Kanske blir ett till inlägg, vi får se. Om du gillar den här typen av inlägg så får du gärna berätta det i kommentarsfältet så ska jag göra det lite oftare. Här kan du läsa mina tidigare inlägg med tips på resiga saker:

7 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng