2021 och ett år med Fantasiresor

”Är det ens värt att sammanfatta 2021? Jag har ju knappt rest.” tänkte jag innan jag började skriva den här årssammanfattningen. Ett inlägg som sedan aldrig ville ta slut. Jag hann tydligen med både det ena och det andra när jag tvingades leta i minnesbanken (läs: mobilens fotoarkiv).

Många inlägg återstår att skriva, och desto fler bilder att redigera. Men här kommer så länge en oredigerad sammanfattning från ännu ett coronaår!

Resorna 2021 – månad för månad

Januari

Året började i mina föräldrars hus i Hellvi på Gotland.

Februari

Staycation med några vänner på Ellery Beach Club på Lidingö i Stockholm. Snö och minusgrader i luften, men hett i utomhuspoolen och bastun. Pratade, åt och sov skönare än på länge.

Hyrde även en minimal stuga i Sälen med han som sedan blev min pojkvän och sambo. ❤️

Mars

Tog pendeln till Märsta för att åka på skrivarresa hos Sigtunastiftelsen i Sigtuna. Jag och Katarina från Äntligen vilse skrev i salongerna inspirerade av ett italienskt kloster.

Maj

En syskonweekend på The Sparrow Hotel på Östermalm i Stockholm. Kan rekommendera för alla som vill ha en supercentral övernattning i charmigt hotell med franska vibbar.

Avslutade maj med skrivhelg på Gotland med några vänner från Skrivvänner-gänget.

Juni

Blev inbjuden att inviga Clarion Tapetfabriken i Sickla. Ett nytt hotell som ligger inuti en före detta tapetfabrik. Prisvärt för den som vill upptäcka Stockholms utkanter.

Juli

Spenderade en familjevecka på Gotland innan…

…det var dags för min första utlandsresa sedan pandemin! En weekend i Sopot och Gdansk vid den Polska rivieran.

Augusti

Jag och min syster Martina fortsatte vår fjällvandringstradition och tog för fjärde året i rad nattåget norrut. Den här gången bar det av till Jämtland och Storulvån för att vandra Jämtlandsleden.

Firade samma systers trettioårsdag med familjehelg i Göteborg. Bodde prisvärt och centralt på Hotel Vanilla. Lovar ett inlägg med några Göteborgstips!

September

Staycation med några barndomsvänner på Downtown Camper Hotel i Stockholm. Ett hotell som blivit något av en favorit i Stockholm! Började italienskt med lunch på Cafe Nizza innan vi fortsatte till hotellets takpool.

Oktober

Dags för första sponsrade resan sedan corona. Spenderade några dagar i Bremen i Tyskland för att sedan möte upp Lisa från Let’s go explore och upptäcka den sockersöta staden Quedlinburg med omnejd.

Fortsatte oktober med ytterligare ett jobbuppdrag till Värmland tillsammans med Annika från Resfredag. Vi åkte på värmländsk roadtrip och besökte bland annat kulturcentrum, åt gourmetmat och vandrade med lurviga alpackor.

November

Planen var att spendera hela november på Gran Canaria. Men på grund av sjukdom hos resesällskapet fick det bokas av och jag åkte istället en helg till Gotland och sedan åtta dagar själv i Rom. Bodde i kloster och jagade tryfflar – bland annat.

December

Slutade året där det började med nyår på Gotland. I ett hus som gått från rött till kalkvitt under året!

Webbredaktör på resetidningen Vagabond

Även om det publicerats få inlägg här på Fantasiresor under året, så har jag aldrig skrivit så mycket om resor som jag gjort 2021. Jobbade största delen av året som webbredaktör för resetidningen Vagabond och la upp artiklar om resor sju dagar i veckan Ett vikariat som även resulterat i en del frilansande. Här är några exempel på artiklar jag skrivit:

#1. Tälta glamoröst – 11 glampingar i Sverige

#2. Fårö: 22 saker att göra under en roadtrip

#3. Temarestauranger i Sverige som får dig att resa till en fantasivärld

#4. Ridsemester i Sverige – 9 äventyr till häst

#5. Redaktionens favorit: Vandra med lama i Tyrolen

#6. Tareq Taylors matigaste tips till Jerusalem och Västbanken

#7. Slottsweekend i Sverige – 9 sagolika slott du kan bo på

#8. Sveriges mest isolerade ö-boenden

Vagabond-redaktionen <3

Sammanfattningsvis

2021 var ett år som jag rent resemässigt räknar som ett pausår. Ett år som på det privata planet kantats av både kärlek och kamp. Och ett år som rent jobbmässigt aldrig varit roligare!

Går lite trevande in i 2022 men med tillit för att saker och ting brukar falla på plats tillslut. Kanske är 2022 just det: livstillitens år?

Oavsett: gott nytt fantasireseår!


Tidigare årssammanfattningar: 2020, 201920182017201620152014.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng